dinsdag 28 juli 2015

Ap Dekkers

Eind jaren 70 begon ik met teken en schilderlessen bij Ap Dekkers. Hij bracht me de eerste beginselen van het aquarelleren bij. Ik heb daar nog altijd goede herinneringen aan. Met veel plezier volgde ik zijn opbouwende kritiek en aanwijzingen.
De eerste penseelstreken die ik op het papier zette nadat ik met houtskool was begonnen. Hij deed me voor hoe je de waterige kleuren kon laten vloeien.

Tijdens een verloting dacht ik een van zijn aquarellen te winnen, maar helaas het was het lotje van mijn vriendin dat ik op zak had. Wat een verrassing toen ik later een studie van hem kreeg. Hij vond het toch wel een grote teleurstelling voor mij.

Door hem leerde ik het werk van Emile Nolde waarderen. In een bevlogen lezing stelde Ap zijn kunstwerken aan ons voor.

Nu jaren later, na zijn overlijden in 2009 kom ik zijn werk en biografie tegen op internet. Een herinnering komt weer boven.
http://www.frans-kapma-foundation.com/Templates/dekkers.html#adekkers


1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Elly, wat leuk en goed om te vernemen, dat je les hebt gehad van Ap Dekkers. Onlangs hebben wij zijn nalatenschap (aquarellen en monografie├źn) overgedragen gekregen. Een van deze werken, die ook op onze website en in zijn monografie staat, is hierboven afgebeeld. Een kerncollectie van zo'n 40 werken blijft bijeen, maar de monografie├źn en overige werken mogen worden verkocht, waarbij de opbrengst ten goede komt aan onze stichting. Mocht je interesse hebben, stuur dan een mail naar ellis@frans-kapma-foundation.com
Prettige feestdagen en vriendelijke groet,
Ellis Frans,
secretaris Frans & Kapma Foundation

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...